Πολιτισμός

Κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό, στην ηλιόφωτη Ελλάδα, στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, άκμασε ένας από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ιστορίας του κόσμου, ο Ελληνικός. Αυτός που επινόησε τις αξίες της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, που ανέλυσε τη Φιλοσοφία και ασχολήθηκε σε βάθος με τα τμήματά της, την ηθική, τη γνωσιολογία και τη μεταφυσική.

Σπουδαίοι άνθρωποι γεννήθηκαν εδώ. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, στρατηγοί, αθλητές, γλύπτες… Είναι το φως στο οποίο λούστηκαν και τους έθρεψε σπουδαίους; Είναι ο τόπος και η στιγμή που γνώρισε στην ανθρωπότητα τον Αριστοτέλη, το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Περικλή, το Φειδία, τον Αισχύλο, το Λεωνίδα, το Θεμιστοκλή, το Σοφοκλή, τον Αριστοφάνη, τον Ευριπίδη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη…

Μέσα από χιλιάδες μνημεία διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά του τόπου και εκθέματα σε μουσεία σε όλη την επικράτεια, θα νιώσετε το μεγαλείο που συμπαρέσυρε όλο το δυτικό κόσμο στον τρόπο της δικής τους σκέψης. Θα αφουγκραστείτε τους ήχους μιας άλλης εποχής μέσα από την καυτή πέτρα, εντυπωσιακά απομεινάρια αιώνων που η λάμψη τους δε σβήνει ποτέ.

Περπατήστε στην Ακρόπολη των Αθηνών, στον Παρθενώνα και τα μνημεία του βράχου, στο Φιλοπάππου και το Ηρώδειο και κατηφορίστε στο περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης που αναμένει τα «μάρμαρά» του κι έπειτα στο σύγχρονο λαβύρινθο του ιστορικού εμπορικού τρίγωνου μέχρι το Μοναστηράκι. Αφήστε μας να σας οδηγήσουμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί που έγινε η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στη χώρα που επινοήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά. Αφεθείτε στη λιτή αισθητική φόρμα των Κυκλάδων στο Κυκλαδίτικο Μουσείο και ταξιδέψτε μέχρι τους μυστηριακούς Δελφούς ή την αποκαλυπτική Επίδαυρο. Όποιο δρόμο κι αν πάρετε, η Ελλάδα θα ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια σας μία ακόμη αιτία, που την έφερε στην πρώτη θέση στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

map islands

Προτεινόμενες Διαδρομές

Στην Aegean Whispers οι φιλοξενούμενοί μας και οι επιθυμίες τους είναι ο μόνος περιορισμός για τη διαμόρφωση του προγράμματος των διακοπών τους. Νησιά σταθμοί που αναπτύσσουν όλες τις θεματικές ενότητες του ταξιδιού έχουν επιλεγεί με γνώμονα την επαφή του ταξιδιώτη με τη χώρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, τη χαλάρωση, τη διασκέδαση, την ανάμνηση μιας αποκαλυπτικής διαδρομής για το σώμα, το πνεύμα και το νου.
Δείτε αναλυτικά τις διαδρομές
 
 
Η αποστολή μας, "Να βρισκόμαστε στην κορυφή, ανάμεσα στους καλύτερους, στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών".

Επικοινωνία

Αγίας Τατιανής 6
Αρτέμιδα 190 16

Τηλ. (+30) 694 670 3298
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΟΤ

logo